Brūnas acis

Brūnas acis

Šīs acu krāsas īpašnieki nereti tiek uzskatīti par inteliģentiem, uzticamiem un jaukiem cilvēkiem. Iespējams, tas ir siltās krāsas iespaidā. Brūnā krāsa ir dominējoša, kas nozīmē, ka pasaulē ir ļoti daudz cilvēku tieši ar šādu acu krāsu. Neticami, bet 50% pasaules iedzīvotāju ir brūnas acis, taču jāņem vērā, ka Ziemeļeiropā, tai skaitā Latvijā, šī acu krāsa nav tik izplatīta.

Zilas acis

Zilas acis

Zilacaini cilvēki tiek raksturoti kā mīļas, gādīgas un noslēpumainas personas. 2006.gada pētījums pierāda, ka tikai 1 no 6 jaundzimušajiem ir zilas acis. Ja esi šīs acu krāsas īpašnieks, vari justies laimīgs un pat īpašs, jo Tev līdzīgo nav daudz.

3Pelēkas acis

Pelēkas acis

Ledusauksti cilvēki, kas pievilina ar savu noslēpumainību un noslēgtību. Arī pelēkas acis nav iespējams „sastapt” ļoti bieži, jo tā ir viena no retākajām acu krāsām pasaulē. ASV pelēkas acis ieraudzīt ir gandrīz neiespējami, taču visvairāk pelēkacaino cilvēku var sastapt Ziemeļeiropā, tātad arī Latvijā.

Zaļas acis

Zaļas acis

Viltība un noslēpumainība raksturo cilvēkus ar zaļām acīm. Visvairāk šādas acu krāsas īpašniekus iespējams sastapt Islandē, kur 89% vīriešu un 87% sieviešu lepojas ar savām zaļajām acīm. No kopējā pasaules iedzīvotāju skaitā tikai 1-2% ir zaļas acis.

Lazdu krāsas acis

Lazdu krāsas acis

Lazdu krāsas acīm parasti it gaiši brūna un zeltaini zaļa varavīksnene. Šādas acu krāsas īpašniekus visbiežāk var sastapt ASV un Eiropā, taču reti – Āfrikā un Āzijā.

Dzintara krāsas acis

Dzintara krāsas acis

Šī acu krāsa sastāv no spēcīgi dzeltenas un zelta krāsas kombinācijas. Šīs acis nereti tiek sauktas par „vilka acīm”. Šī acu krāsa novērojama Brazīlijas un Āzijas iedzīvotājiem.

Melnas acis

Melnas acis

Melnas acis var netikt nodalītas kā atsevišķa acu krāsa, jo patiesībā tās ir ļoti tumši brūnas. Tā ir retākā acu krāsa pasaulē. Tikai 1% pasaules iedzīvotāju var lepoties ar melnu acu krāsu.


 Sarkanas acis

Sarkanas acis

Sarkanas, rozā vai violetas acis novērojamas cilvēkiem, kuri cieš no ģenētiska defekta – albīnisma -, kas nozīmē, ka viņu acīm nav pigmenta. Arī šī ir viena no retākajām acu krāsām pasaulē.

   

Avots: Buzzle.com

<- Atpakaļ uz Starpbrīdi

 

Skola atbilst tam, ko saprotam, izdzirdot šo vārdu. Bērni ir atraktīvi un spilgti gan saskarsmē ar citiem, gan izskatā. Šo klases telpu rotā grafiti mākslinieka darbs, ko pasūtīja pati skola – jaunatnes kultūra ir daļa no ēkas.