Lapsene

"Šausmu" lapsene

Atklāta: 2011.gadā
Attēlā redzams jaunatklātās Megalara Garuda lapseņu sugas tēviņš. Šīs lapsenes var sasniegt pat 6,4 centimetru garumu un tām ir neticami spēcīgi žokļi.

 

Nindzju varde

 "Nindzju" varde

Atklāta: 2011.gadā
Lai gan šī izskatās pēc pavisam parastas vardes, zinātnieki ir izpētījuši tās DNS un nonākuši pie secinājumā, kā tā pilnīgi noteikti ir jaunas sugas pārstāve. Šobrīd norit aktīvs šo Ņujorkā dzīvojošo varžu izpētes process.

Mikrohamaleons

 Mikrohameleons

Atklāts: 2012.gadā
Tas ir līdz šim mazākais zināmais hameleonu sugas pārstāvis, kurš dzīves laikā neizaug lielāks par 1,6 centimetriem, neskaitot asti. Dzīvnieka mazo augumu zinātnieki skaidro ar to, ka hameleons dabiski pielāgojies videi, kurā dzīvo, tas ir, vietā, kur ierobežots pārtikas daudzums un sastopami neskaitāmi daudz dabisko ienaidnieku - Madagaskarā.

džokerkrabis

 Džokerkrabis

Atklāts: 2012.gadā
Palavānas sala zinātniekiem ir saldais ēdiens, jo puse no tajā atrodamajiem dzīvniekiem nav sastopami nekur citur pasaulē. Tāpat ir ar Džokerkrabi, kuram vārds dots par godu pazīstamam filmu varonim.

Noziedzību apkarojošais gekons

 "Noziedzību apkarojošais" gekons

Atklāts: 2011.gadā
Šis supervaronim līdzīgais dzīvnieciņš jeb Cnemaspis psychedelica atrodams Vjetnamā. Tautas nosaukumu „Noziedzību apkarojošais” gekons guvis, pateicoties oranžajiem „cimdiem” un zilā „tērpa”.

Durošā haizivs

 "Durošā" haizivs

Atklāta: 2011.gadā
Līdz ar šīs zivs atklāšanu pusotra kilometra dziļumā pie Mozambikas, pasaulē šobrīd zināmas septiņas zāģhaizivs. Haizivs barojas iepeldot mazo zivju baros un uzdurot tās uz sava „zāģa”.

Cauruļdeguna augļu sikspārnis

 Cauruļdeguna augļu sikspārnis

Atklāts: 2009.gadā
„Stars Wars” faniem šis mazais radījums varētu atgādināt Jodu, tāpēc dzīvnieku reizēm mēdz dēvēt par Joda sikspārni. Tas tika atklāts Papua Jaungvinejas mežos.

Pūkainais krabis

 Pūkainais krabis

Atklāts: 2005.gadā
Šis varētu būt viens no sarežgītākajiem vēžveidīgajiem pasaulē. Zinātnieki uzskata, ka šis krabis savās pūkainajās spīlēs audzē dažāda veida baktērijas, kuras vēlāk izmanto, lai attīrītu bīstamas minerālvielas vai gluži vienkārši apēstu tās.

Matildes odze

 Matildes odze

Atklāta: 2010.gadā
Šī čūska, kas garumā var sasniegt pat 65 centimetrus, ir indīga, taču zinātnieki apgalvo, ka tā ir ļoti mierīga un nav agresīva. Odze nosaukta par godu tās atklājēja 7 gadīgajai meitenei.

Maikla Džeksona pērtiķis

 Maikla Džeksona pērtiķis

Atklāts: 2010.gadā
Mjanmā dzīvojošais pērtiķis vietējiem iedzīvotājiem jau sen nav nekāds jaunums, tomēr dzīvnieks līdz 2010.gadam vēl nekur nebija reģistrēts. „Norautā” deguna dēļ pērtiķi mēdz pielīdzināt plastisko operāciju nomocītajam Maiklam Džeksonam, turklāt pērtiķis lietus laikā mēdz nekontrolējami šķaudīt.

 

Avots: toptenz.net

<- Atpakaļ uz Starpbrīdi

 

Skola atbilst tam, ko saprotam, izdzirdot šo vārdu. Bērni ir atraktīvi un spilgti gan saskarsmē ar citiem, gan izskatā. Šo klases telpu rotā grafiti mākslinieka darbs, ko pasūtīja pati skola – jaunatnes kultūra ir daļa no ēkas.