1

Padari mācīšanos aizraujošu!

Pat, ja mācību objekts šķiet gaužām garlaicīgs, atrodot vienu vai divas detaļas, kas tev pašam liekas interesantas, informāciju būs daudz vieglāk apstrādāt un atcerēties.

 
2

Mācies sev atbilstošā laikā!

Daži cilvēki labāk strādā no rīta, citi – vakarā. Atrodi īsto laiku, kad tavs uzmanības un enerģijas līmenis ir visaugstākais, tādējādi paaugstinot arī interesi par mācībām!

3

Neaizmirsti par atpūtu!

Gulēšana palīdz nostiprināt atmiņu. Pārbaudījumiem sāc gatavoties jau laicīgi, lai naktī pirms eksāmena vai svarīgas ieskaites nav jāatsakās no miega! 

 
4

Ēd veselīgi!

Pētījumi pierādījuši, ka dārzeņi un augļi, īpaši apelsīni, palielina tavu enerģijas daudzumu un nostiprina atmiņu. Tie arī palīdzēs justies dzīvīgākam.  

5

Izmanto vizuālo atmiņu!

Būs daudz vieglāk pārstrādāt lielu informācijas daudzumu, ja ar krāsainu marķieri pasvītrosi svarīgāko vai nozīmīgās detaļas sakārtosi grafikos. Tas palīdzēs arī atkārtot svarīgāko eksāmena vai ieskaites dienā.

6

Lieto asociācijas!

           Nezināmos faktus asociē ar lietām, ko jau pārzini!

7

Vairakkārt atkārto un pieraksti faktus!

Sarakstu un kategoriju veidošana tev palīdzēs atcerēties, ko konkrētā informācija nozīmē un kāpēc tā ir svarīga.

8

Izraksti vai izcel galvenos faktus!

Mācoties, pasvītro vai uz atsevišķas lapiņas pieraksti svarīgākās idejas un lietas, ko saproti mazāk. Tas palīdzēs tev domāt līdzi tam, ko lasi, un vieglāk atcerēties faktus. 

Avots: "WikiHow.com"

<- Atpakaļ uz Starpbrīdi

 

Skola atbilst tam, ko saprotam, izdzirdot šo vārdu. Bērni ir atraktīvi un spilgti gan saskarsmē ar citiem, gan izskatā. Šo klases telpu rotā grafiti mākslinieka darbs, ko pasūtīja pati skola – jaunatnes kultūra ir daļa no ēkas.