1

10. Jenots

Šie dzīvnieki veido paši savu sabiedrību. tāpat kā cilvēkiem, arī jenotiem attiecības ar citiem sabiedrības locekļiem ir ļoti sarežģītas. Jenots ir drosmīgs un pašpārliecināts dzīvnieks, kurš vienmēr kontrolē to, ko dara.

 
2

9. Vāvere

Lai gan vāveres parast dzīvo mežā, tomēr to spēcīgā inteliģence ļauj viņām ielāgoties dzīvei jebkurā vidē. Šie dzīvnieki nekad nepieļaus vienu un to pašu kļūdu atkārtoti.

3

8. Žurka

Varbūt uzskatām tās par maziem un pretīgiem radījumiem, tomēr žurkai un cilvēkam ir daudz kopīga. Žurkām piemīt izcila oža, turklāt tās spēj just dažādas emocijas, piemēram, stresu, uztraukumu un pat nožēlu.

 

 
4

7. Cūka

Tici vai nē, bet cūka ir viens no tīrīgākajiem dzīvniekiem. Ja dzīvniekam tiek dota pietiekami plaša dzīvošanas telpa, cūka sadalīs to ēdamajā, guļamajā un tualetes zonā. Cūkas ir arī ļoti viltīgas – lai nokļūtu pie ēdiena, tā sekos citām cūkām, bet, kad pārtika iegūta, nekautrēsies to nozagt un aizbēgt.

 

5

6. Āfrikas pelēkais papagailis

Šis ir gudrākais no papagaiļiem, kuram piemīt 4 gadus veca bērna inteliģence. Papagailis spēj atpazīt formas, krāsas un iemācīties līdz pat 150 dažādiem vārdiem. Interesanti, ka papagailis tāpat spēj izmantot vārdus attiecīgā brīdi – ja dzīvnieks jutīs nožēlu, tas nevilcinoties pateiks: „Piedod!”

 

6

5. Vārna

Tie ir gudri un radoši dzīvnieki, kuriem piemīt augstākais inteliģences līmenis starp visiem putniem. Arī vārna spēj iemācīties cilvēku valodu, kā prot skaitīt un atšķirt dažādas formas. Lai iegūtu pārtiku, vārnas nereti izmanto mānekļus un pat „darba rīkus”.

 

 

7
 

4. Zilonis

Šim dzīvniekam ir neticami lielas smadzenes. Ziloņi piekopj altruismu jeb ziedo sevi bara labā un ir vienīgie dzīvnieki, neskaitot cilvēku, kuri apglabā mirušos sugas brāļus. Šie milzīgie dzīvnieki ir arī pietiekami attapīgi, lai spētu sevi atpazīt spogulī.

 

 

8

3. Šimpanzes

Šimpanzēm ir praktiski tāds pats DNS, kā cilvēkam, tāpēc par mūsu līdzību nevajadzētu brīnīties. Šiem dzīvniekiem ir ļoti laba atmiņa un viņi zina, kā izmantot apkārt esošās lietas sava labuma gūšanai. Šimpanzes spēj sazināties ar cilvēkiem, izmantojot zīmju valodu.

 

 

 

9

2. Delfīni

Delfīni māk vienlaicīgi uztvert gan audiālo, gan vizuālo informāciju. Arī delfīni spēj atpazīt sevi spogulī. Delfīnu izpratnes līmenis ir ļoti augts, turklāt tie spēj saprast pat skaitliskās koncepcijas. Pētījumi pierādījuši, ka sarežģītu intelektuālo testu laikā, delfīns izvēlas arī „es nezinu” variantu.

 

 

10

1. Orangutāns

Orangutāniem piemīt spēja saprast ne tikai „ko un kā”, bet arī „kāpēc” kaut kas ir jādara. Tā piemēram, kādā eksperimentā šiem dzīvniekiem tika mācīts, kā izmantot darba rīkus. Vēlāk orangutāni tika palaisti atpakaļ savvaļā, kur viņi iegūtās zināšanas izmantoja, būvējot nojumes, kas pasargā viņu no lietus.

 

Avots: TheRichest.org

<- Atpakaļ uz Starpbrīdi

 

Skola atbilst tam, ko saprotam, izdzirdot šo vārdu. Bērni ir atraktīvi un spilgti gan saskarsmē ar citiem, gan izskatā. Šo klases telpu rotā grafiti mākslinieka darbs, ko pasūtīja pati skola – jaunatnes kultūra ir daļa no ēkas.