1

 Vācija 

Skola atbilst tam, ko saprotam, izdzirdot šo vārdu. Bērni ir atraktīvi un spilgti gan saskarsmē ar citiem, gan izskatā. Šo klases telpu rotā grafiti mākslinieka darbs, ko pasūtīja pati skola – jaunatnes kultūra ir daļa no ēkas.


 2

 Jemena (Āzija)

Šajā attēlā redzama visa skola Jemenas kalnos, lauksaimniecības reģionā. Vienā telpā kopā mācās bērni vecumā no 5 līdz 12 gadiem. Vecākie skolēni jaunākajiem palīdz apgūt mācību vielu.

 

 3  

Misūrī štats (ASV)

Liela, tradicionāla skola. Šīs iestādes direktora entuziasms norāda uz skolotāju un skolotāju labajām attiecībām. Šajā skolā galvenokārt mācās afroamerikāņi.

 4  

 Nīderlande

Attēla uzņemšanas laikā skolā notika sporta diena. Skolēni ir ļoti mierīgi un, pirms tam nelūdzot, paši uzsmaidīja fotogrāfam. Attēlā redzamie skolēni ir vecumā no 13-14 gadiem un mācās 9.klasē.

 5  

Spānija

Attēlā redzami mūzikas novirziena skolas audzēkņi, kas nupat uzsākuši mācības. Madrides pamatskolām raksturīgas mazas, šauras telpas. Spānijā šobrīd ļoti strauji samazinās dzimstība, tāpēc vairākām skolām draud slēgšana.

 6  

Anglija

Attēlā redzami pirmsskolas vecuma bērni kādā no skolām Anglijas ziemeļaustrumos. Par bērnu vecumu liecina gan priekšplānā esošā zēna apzīmētā seja, gan nemierīga skolnieka izplūdusī seja attēla vidū.

 7  

Peru (Dienvidamerika)

Attēlā redzama maza kalnu ciematiņa skola. Skolēni ir ļoti mierīgi un klusi. Gandrīz pusei skolas audzēkņu mājās jāiztiek bez elektrības. Liela problēma ir skolotāji, kuru izglītības līmenis ir pārāk zems. Pilsētas skolotāji nedodas uz kalnu ciematiem zemā atalgojuma dēļ.

8

Etiopija (Āfrika)

Šajā pamatskolā ir tikai piecas nelielas klases, tomēr pēc šīs skolas beigšanas lielākā daļā skolēnu turpina mācības vidusskolā, kur viņiem māca pat termodinamikas likumus.

 9  

Bangladeša (Āzija)

Lai gan skolēnu formas rada militāru iespaidu, šī nav militārā skola. Ar skolas formām Bangladešā tiek panākts patriotisms. Mācības ir ļoti stingras, turklāt šajā skolā mācās tikai zēni. Skolēni ir ambiciozi un tic, ka skola palīdzēs viņiem mainīt savu dzīvi un vēlāk uzsākt studijas.

 10

Nigērija (Āfrika)

Šajā attēlā redzama viena klase, kurā mācās aptuveni 60 skolēnu. Citās klasēs audzēkņu skaits sasniedza pat 90 cilvēkus. Bilde uzņemta nesen atjaunotā telpā. Pie viena galda sēž 3-4 skolēni.

 11  

Taivāna (Āzija)

Pirms bildes uzņemšanas skolēni kopā ar skolotāju klasē pusdienoja. Pēc tam visi apsēdās pie saviem rakstāmgaldiem un gulēja aptuveni 30 minūtes. Tas ir tik ļoti iesakņojies šajā kultūrā, ka bērni patiešām aizmiga. Pēc snaudas skolēni uz 10 minūtēm devās svaigā gaisā un tad atsāka mācības.

 12  

Kuba (Ziemeļamerika)

Kuba, neskatoties uz valsts nabadzību, ir pazīstama ar savu izglītības sistēmu. Īpaša uzmanība klasēs pievērsta kultūras un reliģijas figūrām – pie sienām pielikti vadoņa un viņa ģimenes locekļu portreti.

 

 13  

Krievija

Krievijā mācību process notiek ļoti nopietni un skolēni ir ļoti ambiciozi. Ikviens no viņiem ir gatavs doties uz universitāti. Skolēniem svarīgs labs izskats – augstpapēžu kurpes un dizaineru tērpi.

 14  

Brazīlija (Dienvidamerika)

Attēlā redzama tipiska skola strādnieku bērniem, jo ikviens, kuram ir nauda, Brazīlijā savas atvases sūta uz privātajām skolām. Skolēni šeit ir ļoti nabadzīgi, skolā trūkst grāmatu un citu mācību resursu. Audzēkņiem no šī ir gūti turpināt mācības universitātē.

 

15  

Katara (Āzija)

Augsta līmeņa skola, tomēr tajā trūkst dvēseles. Liels uzsvars tiek likts uz darbu, bet skolēniem pietrūkst jautrības.

Avots: „The Guardian” http://bit.ly/TOoB8G

<- Atpakaļ uz Starpbrīdi

 

Skola atbilst tam, ko saprotam, izdzirdot šo vārdu. Bērni ir atraktīvi un spilgti gan saskarsmē ar citiem, gan izskatā. Šo klases telpu rotā grafiti mākslinieka darbs, ko pasūtīja pati skola – jaunatnes kultūra ir daļa no ēkas.