1

 Medus bites

Pateicoties bitēm, reizi pa reizei varam sevi iepriecināt ar kādu no medus produktiem. Ar šādām acīm bites redz pasauli sev apkārt.

 

 

2

Bišu medus šūnas

Šādās šūnās rodas ne vien medus, bet arī “dzimst” jaunās bitītes.

 

 

3
 

 Kolibri mēle

 

Kolibri ir pasaulē mazākais putns, kurš pārtiek no ziedu nektāra. Lai iegūtu nepieciešamo enerģiju, putnam dienas laikā jāapēd vairāk nektāra par viņa paša svaru. Attēlā redzama kolibri mēle. 

 

4
 

 Margarietiņas pumpurs

Margrietiņas jeb pīpenes izmantojam, lai uzzinātu atbildi uz jautājumu “mīl vai nemīl?” Šajā attēlā redzams margrietiņas pumpura tuvplāns.

 

5
 

Zemene

Viena no vasaras garšīgākajām ogām – zemene –, kas dārzā pēc ziemas aukstuma parādās pati pirmā. Šādi oga izskatās, ja to apskata caur elektronu mikroskopu.

 

6
 

Savvaļas puķu sēklas

Attēlā apskatāmas dažādu savvaļas puķu sēklas, kas ir tikpat dažādas, kā augi, kuri no tām izaug.

 

7
 

Sēņu sporas

Atšķirībā no puķēm, sēnes vairojas ar sporu palīdzību. To, ka tās pēc uzbūvēs ir vienkāršākas par sēklām, parāda arī šis sporu attēls elektronu mikroskopā.

 

8

Cilvēka DNS

DNS nosaka, kāda būs mūsu matu, acu, ādas krāsa, cik ātri augsim utt. Šādi DNS izskatās zem mikroskopa.

 

9
 

Mikroskopiskie dzīvnieki

Dzīvnieku pasaule ir daudz plašāka nekā spējam iedomājies. Šajā attēlā redzami dzīvnieki, ko paši ar savām acīm saskatīt nespējam.

 

10

Haizivs āda

Viens no dzīvniekiem, kura vārdu izdzirdot, mūs pārņem šausmas – haizivs. Attēlā vari redzēt, kāda izskatās šī spēcīgā dzīvnieka āda.

 

11
 

Kaķa mēle

Kaķim svarīga sava kažoka tīrība. Lūk, šāda mēle palīdz viņam atbrīvoties no netīrumiem, kas sakrājušies kažokā.

 

12
 

Skudra

Vēl vieni dzīvnieku pasaules darba rūķi – skudras. Šādi čaklais dzīvnieciņš izskatās tuvāk nekā esam to pieraduši redzēt.

 

 

13
 

Mājas muša

Izskatās pēc atnācēja no citas planētas, vai ne? Bet nē, tā ir mums tik ļoti pazīstamā mājas muša.

 

14
 

Mušas kāpurs

Šīs mazās radības izšķiļas atkritumos vai dzīvnieku mirstīgajās atliekās un barojas ar lietām, par kurām mēs nemaz nevēlamies domāt. Attēlā redzams mušas kāpura attēls elektronu mikroskopā.

 

 

 

 

15
 

Cāļa embrijs

Aptuveni šādi izskatās olas saturs, pirms putnēna izšķilšanās. Apskatot šo attēlu, šķiet, ka dinozauru ēra nemaz nav beigusies.

 

Avots: „Cracked” http://www.cracked.com/

<- Atpakaļ uz Starpbrīdi

 

Skola atbilst tam, ko saprotam, izdzirdot šo vārdu. Bērni ir atraktīvi un spilgti gan saskarsmē ar citiem, gan izskatā. Šo klases telpu rotā grafiti mākslinieka darbs, ko pasūtīja pati skola – jaunatnes kultūra ir daļa no ēkas.