1

Japāna

Skolēni pusdienās galvenokārt saņem rīsus un zivis, bet dažkārt tiek palutināti ar Eiropai raksturīgāku pārtiku, piemēram, spageti, frī kartupeļiem un gaļas mērci.

 
2

Koreja

Lielākā daļa skolu ēdnīcu lieto metāla paplātes ēdiena pasniegšanai. Divas lielākās paplātes daļas tiek piepildītas ar rīsiem, kurus pasniedz kopā ar marinētiem dārzeņiem, zupu un zivīm.

3

Francija

Skolas pusdienas tiek uztvertas ļoti nopietni, tāpēc skolēnu un pieaugušo ēdiens viens no otra neatšķiras. 

 
4

Zviedrija

Visizplatītākās skolēnu pusdienas Zviedrijā sastāv no kartupeļiem, kāpostiem, pupām, krekeriem un sulas. 

5

Itālija

Lielākajā daļā Itālijas skolu pusdienas tiek gatavotas no dabīgiem produktiem. Gaļa pusdienu saturā parādās tikai pāris reizes nedēļā.

6

Kenija

            Šī Āfrikas valsts ar bagātīgu pusdienu galdu nevar lepoties. Bērni skolā pārtiek no avokado.

7

Gana

Arī Ganā pusdienu galds nav īpaši daudzveidīgs - skolēniem tiek pasniegta rīsu putra. 

8

Filipīnas

Skolēni ikdienā pārtiek no rīsiem, aknu mērces un cūkgaļas. 

9

Igaunija

            Igaunijas skolēni, līdzīgi kā Latvijā, skolā pārtiek galvenokārt no kartupeļiem, mērces, salātiem un gaļas.

10

Brazīlija

Brazīlijas skolēni pusdienās ēd rīsus, pupas, maizi, dārzeņus vai augļus.

Avots: "Buzzfeed.com"

<- Atpakaļ uz Starpbrīdi

 

Skola atbilst tam, ko saprotam, izdzirdot šo vārdu. Bērni ir atraktīvi un spilgti gan saskarsmē ar citiem, gan izskatā. Šo klases telpu rotā grafiti mākslinieka darbs, ko pasūtīja pati skola – jaunatnes kultūra ir daļa no ēkas.