2014, Jaunais gads, New Year, Janvāris

1.janvāris - Jaunā gada diena

Jauns gads, jaunas apņemšanās un jauni mērķi – tā 1.janvāris tiek sagaidīts visā pasaulē.

Brals, Braila raksts, Starptautiskā Braila diena

4.janvāris - Starptautiskā Braila diena

1809.gada 4.janvārī dzimis Luijs Brails -  franču izgudrotājs un neredzīgo braila rakstības izveidotājs. Brails pats bija neredzīgs, tāpēc meklēja iespējas, kā lasīt un rakstīt varētu arī neredzīgi cilvēki.

3Pingvīni, Antarktīda, Starptautiskā Pingvīnu diena

20.janvāris - Starptautiskā pingvīnu iepazīšanas diena

Šajā dienā cilvēki tiek aicināti iemācīties ko līdz šim vēl nezināmu par pingvīniem. Tāpat ieteicams tos godāt, šajā dienā nēsājot melnbaltu apģērbu. Tāpat populāri ir dienas laikā izstāstīt pāris pingvīnu jokus.

Muita, Starptautiskā muitas diena, Latvijas muita, muitas zona

26.janvāris - Starptautiskā muitas diena

Katru gadu 26.janvārī, Pasaules muitas organizācijas (PMO) dibināšanas gadadienā, Latvijā tāpat kā pārējās 173 organizācijas dalībvalstīs tiek atzīmēta Starptautiskā muitas diena. Šajā dienā cilvēkiem tiek atgādināts par svarīgiem jautājumiem, kas saistīti ar muitas darbību.

Holokausts, Starptautiskā holokausta upuru piemiņas diena

27.janvāris – Starptautiskā holokausta upuru piemiņas diena

Šajā dienā tiek pieminēti holokausta upuri. Nacistu režīma laikā tika iznīcināti aptuveni 6 miljoni ebreju, 2 miljoni čigānu, 15 000 homoseksuālu cilvēku un atņemti miljoniem citu nevainīgu dzīvību.

Ielas bērni, Starptautiskā ielas bērnu diena, bērnu aizsardzība  

31.janvāris – "Ielas bērnu" diena

Šī diena ir kādas Austrijas bezpeļņas organizācijas aizsākta kampaņa, kuras mērķis ir aktualizēt ielas bērnu problēmu un informēt sabiedrību par bērniem un jauniešiem, kam nav pastāvīgas dzīves vietas un par savām mājām viņi sauc ielu.

<- Atpakaļ uz Starpbrīdi

 

Skola atbilst tam, ko saprotam, izdzirdot šo vārdu. Bērni ir atraktīvi un spilgti gan saskarsmē ar citiem, gan izskatā. Šo klases telpu rotā grafiti mākslinieka darbs, ko pasūtīja pati skola – jaunatnes kultūra ir daļa no ēkas.