Video spēles, atmiņa, uzziņaVideo spēles nodrošina izklaidējošu atpūtu no realitātes, tomēr nereti tās tiek dēvētas par vardarbīgām un ļaunām laika izšķērdētājām. Negatīvā attieksme pret video spēlēm augusi gadiem, bet vai ir arī pozitīvi efekti, ko tās sniedz? Varbūt video spēles var padarīt Tevi gudrāku?

Vispirms svarīgi atcerēties - kas par daudz tas par skādi! Arī par daudz dārzeņu un pat ūdens var būt kaitīgi Tavai veselībai. Ja cilvēks pārāk ilgi un aizrautīgi spēlē video spēles, tad negatīvo efektu ir daudz vairāk nekā ieguvumu.

Super Mario, video spēles
Tomēr dažādi pētījumi pierādījuši, ka pēc video spēļu spēlēšanas cilvēka smadzenēs vērojamas izmaiņas. Tā, piemēram, kāda pētījuma ietvaros tā dalībniekiem divu mēnešu garumā ik dienas 30 minūtes bija jāpavada, spēlējot populāro video spēli "Super Mario". Pētījuma noslēgumā tā dalībniekiem tika novērotas augstākas atmiņas, stratēģiskās plānošanas un roku veiklības spējas nekā tiem, kas video spēles nebija spēlējuši. Video spēles tāpat attīsta arī cilvēka uzmanību un reakcijas ātrumu, kā arī uzlabo spēju saskatīt sīkas detaļas. 
Neticēsi, bet speciāli izveidotas video spēles tiek izmantotas arī smadzeņu novecošanas kavēšanai vecāka gada gājuma cilvēkiem - spēlējot video spēles, nepieciešams noturēt uzmanību un to spēlēšana pieprasa garīgu piepūli,. Varētu teikt, ka video spēļu spēlēšana ir sava veida smadzeņu treniņš.
Protams, visas cilvēka smadzeņu funkcijas, ko uzlabo video spēļu spēlēšana, ir noderīgas vien tad, ja Tu tās izmanto, tāpēc video spēles izmanto tikai kā atslodzi no ikdienas, nevis padari tās par visu savu dzīvi.
 
Vairāk par video spēļu ietekmi uz Tavām smadzenēm vari uzzināt šajā video (angļu val.):
 

 
Avots: Youtube.com/asapSCIENCE